Pietarsaaren Hiihtäjät
FIN / SVE / ENG  


Kemiallinen osasto




Laboratoriomme kemiallisella osastolla tutkitaan pääasiassa rehuja ja rehuraaka-aineita. Perusanalyyseja ovat kuiva-aineen-, tuhkan-, valkuaisen- ja rasvapitoisuuden määritys. Pitoisuuden määrittämisen lisäksi tehdään myös laatua määritteleviä analyyseja: Aminohappomääritykset kertovat valkuaisen biologisesta arvosta ja TVN kertoo valkuaisen hajoamisesta. Rasvan laatua kuvaavia analyysejä ovat peroksidiluku ja vapaat rasvahapot. Kemiallisella osastolla tehdään tarvittaessa myös muita analyyseja rehuista mm. pH:n, muurahaishappopitoisuuden ja suolan määrityksiä.

 

Tarjoamamme analyysit

Testityyppi

Akkreditoitu

Testattava materiaali

Proteiini

Rehut ja rehuraaka-aineet

Raakarasva

Rehut ja rehuraaka-aineet

Kuiva-aine

Rehut ja rehuraaka-aineet

Tuhka

Rehut ja rehuraaka-aineet

pH

Rehut ja rehuraaka-aineet

Hiilihydraatti

Rehut ja rehuraaka-aineet

Aminohappomääritys

Rehut ja rehuraaka-aineet

Vapaat rasvahapot

Rehut ja rehuraaka-aineet

Peroksidiluku

Rehut ja rehuraaka-aineet

TVN

Rehut ja rehuraaka-aineet

Muurahaishappopitoisuus

Rehut ja rehuraaka-aineet

Suolapitoisuus (NaCl)

Rehut ja rehuraaka-aineet

Vedensidontakyky

 

Seulontakoe

 

Happoluku

 

Hehtolitrapaino

 

 

Lisätietoja tarjoamistamme analyyseista saat laboratoriostamme!

 

Ota yhteyttä »